Premierul Emil Boc a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca, in cazul in care programul "Prima Casa" se va dovedi de mare succes anul acesta, va fi finantat si anul viitor, tot prin sistemul garantiilor guvernamentale, in conditiile in care primele semnale sunt pozitive, transmite Mediafax.

"Eu cred ca este un program care va avea doua efecte pozitive. In primul rand, romanii care platesc chirie 200-300 de euro azi, de maine vor plati aceiasi bani la chirie si vor avea propria casa. In al doilea rand, se dezgheata creditarea in economie pentru ca, iata, cu exceptia unei banci care are un program separat, toate cele 19 banci sunt in program si acorda credite pentru romani. In al treilea rand, sa nu uitam ca este un domeniu al constructiilor, care are o contributie importanta la PIB, el va beneficia, prin aceasta masura, de un sprijin, sa aduca eficienta in economia romaneasca", a afirmat Boc.

Premierul a adaugat ca are informatii ca, la nivelul intregii tari, bancile au adunat circa 10.000 de cereri prin "Prima Casa", cand a fost lansat programul, si urmeaza ca ele sa le puna in practica dupa procedurile bancare.

"Procedurile tehnice nu mai tin de Guvern, tin de banci. Noi am pregatit tot cadrul normativ in asa fel incat sa nu mai fie nicio obiectie, bariera sau piedica. Astazi, prin orice varianta iti poti cumpara o casa cu o garantie de la stat de 60.000 de euro. Sunt convins ca va avea efecte beneficie pentru economia romaneasca si, daca se va dovedi a fi de mare succes, il vom finanta si anul viitor, tot prin sistemul garantiilor guvernamentale", a spus Boc.