Descindere la Serviciul Permise Auto din Neamt, unde procurorii anticoruptie au facut perchezitii in birouri si au ridicat calculatoare, intr-un nou caz al traficului cu permise. Mai multi functionari sunt cercetati penal de procurorii DNA Bacau pentru mita si pentru eliberarea in mod ilegal de permise auto.

Potrivit unui comunicat al Directiei, publicat de Monitorul de Neamt, calculatoarele de la Serviciul public de permise au fost sigilate, iar activitatea institutiei este sistata pentru a treia zi consecutiv.

DNA arata ca mai multi functionari au eliberat permise auto unor persoane care nu au sustinut examenul, contra unor importante sume de bani. Mai exact, o parte din angajatii serviciului sunt acuzati de luare de mita, trafic de influenta si fals intelectual. Nicio persoana nu a fost retinuta pana in prezent.

  • Scandalul permiselor auto false

Scandalul permiselor auto a inceput in luna iunie a anului trecut, cand Curtea de Apel Bucuresti a emis primele mandate de arestare in acest dosar, pe numele a 17 persoane din Arges. Printre acuzati se aflau comisarul sef al Serviciului de Permise si Inmatriculari Auto Arges, Codrut Gheorghe Vlasceanu, Vasile Voinea - seful Scolii de soferi Comes din Pitesti. Un dosar in care au fost implicati magistrati si politicieni din Arges, acuzati ca ar fi intervenit pentru obtinerea de permise de conducere.

Guvernul a aprobat apoi, pe 20 februarie 2009, prin ordonanta de urgenta, ca permisele auto in cazul carora exista sesizari in instante, cu indicii temeinice, ca ar fi fost obtinute prin acte de coruptie, sa fie retrase. Masura urma sa fie aplicata si in cazul a 3.500 de permise obtinute fraudulos la Pitesti.