Conducerea Universitatii Spiru Haret acuza facultatile "de stat private, neconstitutionale si ilegale" ca "incaseaza sume uriase din taxe ilegale", fonduri care nu sunt virate la bugetul de stat si care pot deveni surse de coruptie.

UPDATE: Universitatea Spiru Haret a decis sa sesizeze comisiile pentru cercetarea abuzurilor ale Camerei Deputatilor si Senatului, cu privire la actiunile ministrului Educatiei, Ecaterina Andronescu. "Avand in vedere prejudiciile care se aduc zecilor de mii de absolventi nedreptatiti de deciziile abuzive si nelegale ale Ministerului Educatiei Cercetarii si Inovarii, solicitam acestei Comisii sa se intruneasca in regim de urgenta pentru analizarea acestei situatii", se arata intr-un comunicat al Universitatii, citat de Mediafax.

Biroul Executiv al Senatului universitatii sustine ca actualul ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu, alaturi de predecesorii sai, incearca "sa-si spele imaginea pe seama noastra", iar Spiru Haret "deconteaza gafele si lipsa de coerenta" a politicilor din domeniul educatiei.

"Nu putem accepta executii sumare venite in perioada inscrierii la facultate", precizeaza Senatul universitatii, care cere intrunirea de urgenta a Parlamentului pentru a analiza situatia creata.

Universitatea Spiru Haret considera ca "numarul mare" de absolventi care ocupa posturi de raspundere in societati multinationale, banci, mass media si administratia publica demonstreaza faptul ca "ne-am facut si ne facem datoria".