Premierul Emil Boc a evitat sa raspunda unei intrebari pusa de un jurnalist la sfarsitul sedintei de Guvern, referitoare la numarul de agentii guvernamentale. "O sa vedeti!", a fost raspunsul dat de premier. Guvernul a decis, in urma cu o saptamana, restructurarea agentiilor guvernamentale prin comasarea in proportie de 50%.

Deocamdata, a fost luata decizia politica privind restructurarea agentiilor guvernamentale, iar actul normativ va fi elaborat in perioada urmatoare. "Am dat termen doua saptamani pentru pregatirea hotararii de guvern sau a proiectului de lege pentru desfiintarea sau comasarea agentiilor guvernamentale, urmand ca, si dupa publicarea deciziei Curtii Constitutionale intr-o speta anterioara, sa decidem forma in care vom promova desfiintarea si comasarea agentiilor: ordonanta de urgenta sau proiect de lege", a declarat Boc in urma cu o saptamana.

Restructurarea agentiilor guvernamentale se va face prin desfiintarea sau comasarea lor in proportie de 50%, exceptie facand cele care sunt impuse prin directivele Uniunii Europene.