"Romania, ca stat, nu a participat la protestele din 7 aprilie" din Republica Moldova, a declarat miercuri procurorul general al tarii vecine, Valeriu Gurbulea, care a adaugat insa ca "au fost inregistrate doar unele forme", precum "un atac cibernetic asupra serverelor institutiilor de stat" provenite din Romania si "incercari de trecere a frontierei moldo-romane", relateaza Unimedia.md.

Valeriu Gurbulea a afirmat, intr-o conferinta de presa, ca "protestele din 7 aprilie au avut un caracter organizat": "Avem probe care arata ca unii dintre studentii care au participat la proteste au fost platiti. S-au inregistrat foarte multe incercari de intrare in tara din partea unor persoane din grupari radicale."

Intrebat de presa daca Procuratura Generala a identificat politistii care au batut tinerii dupa protestele din 7 aprilie, el a precizat: "Multe persoane arestate invoca acte de tortura la retinerea protestatarilor. E greu sa depistam aceste persoane, deoarece aveau fata acoperita. Acum cerem listele persoanelor de la MAI, care au participat la retinere."