Sanda Tatarascu Negropontes, una dintre cele mai bogate romance, cu o avere estimata la peste 20 de milioane de dolari, a incetat din viata luni seara, la varsta de 90 de ani, informeaza Inpolitics.ro. Sanda Tatarascu Negropontes era fiica fostului premier liberal din perioada interbelica, Gheorghe Tatarascu, si vaduva unui afacerist de origine greaca. Dupa Revolutie, Sanda Tatarascu s-a luptat ani de zile, in instanta, pentru a-si recupera uriasa avere confiscata de comunisti, care i-a fost inapoiata doar partial.

In anul 1950, odata cu confiscarea averii, Sanda Tatarascu Negropontes, care facea parte dintr-o familie de nobili cu ramuri in Franta si Elvetia, a fost declarata "dusman al poporului" si intemnitata in inchisoarea de la Tirgsor. Dupa 3 ani petrecuti in inchisoare, timp in care a fost colega de celula cu o femeie condamnata pentru canibalism, Sanda Tatarascu Negropontes a fost eliberata si trimisa la "reeducare", fiind angajata la deratizare.

In decembrie 1989, Sanda Tatarascu Negropontes a fost chemata de tatal adoptiv al lui Calin Popescu Tariceanu, Dan Amedeo Lazarescu, sa se alature PNL, ea fiind aleasa senator.

  • Ruda cu fostul sef al Serviciului american de Informatii si cu inventatorul internetului

Dupa 1990, Sanda Tatarascu Negropontes a inceput batalia in justitie pentru recuperarea uriasei averi a familiei, care i-a fost inapoiata doar partial. Cu doi ani in urma, dupa retrocedarea unei parti din avere, Sanda Tatarascu Negropontes a intrat in Topul 300 al celor mai bogati romani, numarandu-se printre cele mai bogate 10 femei din Romania.

Putini sunt cei care stiu ca printre rudele Sandei Tatarascu Negropontes se numara John Negroponte, fostul sef al Serviciului de Informatii din SUA, si Nicholas Negroponte, unul dintre inventatorii internetului, potrivit Cotidianul.ro.