Centrul Simon Wiesenthal ii cere lui Radu Mazare sa demisioneze de la conducerea Primariei din Constanta si sa isi ceara scuze dupa ce a defilat intr-o uniforma nazista la o prezentare de moda, potrivit AFP, care citeaza un comunicat al Centrului.

  • "Prin purtarea uniformei Wehrmacht-ului, va exprimati sustinerea si nostalgia pentru o armata care a comis cele mai groaznice crime de razboi si acte de genocid", a afirmat Efraim Zuroff, directorul Centrului Wiesenthal, cu sediul la Ierusalim.
  • "In aceste circumstante, cel mai bun lucru ar fi sa va recunoasteti eroarea, sa va cereti scuze si sa va prezentati demisia", subliniaza Efraim Zuroff.

Radu Mazare: Nu am vrut sa aduc atingere evreilor

  • "Nu sunt de acord cu razboiul si nu am vrut sa fac atingere evreilor sau comunitatii israeliene, cu care am o relatie foarte buna si care are, probabil, in Romania, cele mai multe investitii concentrate la Constanta", a declarat, luni seara, Radu Mazare pentru Mediafax, dupa ce imaginile cu primarul Constantei defiland pe un podium de moda in uniforma nazista au fost preluate de presa din intreaga lume.
  • "M-am inspirat din filmul «Operatiunea Walkiria», cu Tom Cruise, in care un ofiter din armata germana vrea sa scape tara de un dictator nebun. El lupta impotriva regimului, nu sustinea regimul. Totusi era doar o prezentare de moda. Nu trebuie dat asa mare amploare, dar noi, in Romania, in general, suntem inchizitori", a adaugat primarul Constantei.