Chen Levitt, fiica unuia dintre medicii israelieni de la clinica Sabyc, audiat ieri in cazul traficului de ovule, Nathan Levitt, acuza Politia romana de "comportament rusinos", relateza site-ul Ynetnews.com. Chen Levitt spune ca familia doctorului este ingrijorata, in conditiile in care acesta are interdictie de a parasi tara, dupa ce a fost audiat, luni, in acest caz, alaturi de alte aproximativ 30 de persoane.

"Suntem foarte preocupati. Tata este acolo si nu putem vorbi cu el in fiecare minut", a adaugat Chen Levitt, sustinand ca tratamentul Politiei romane a fost unul rusinos, ca "A fost o intreaga isterie" atunci cand au fost retinuti angajati si pacienti ai clinicii din Bucuresti, iar medicii din Israel nu sunt dornici sa il sprijine pe tatal ei, din cauza ca sunt speriati.

  • 3 angajati ai clinicii arestati, 5 israelieni au pasapoartele confiscate, alti doi au interdictie de a parasi tara

Politia romana a confiscat pasapoartele a cinci cetateni israelieni suspectati de implicare in cazul de trafic cu ovule de la clinica privata Sabyc din Bucuresti si a emis o interdictie de a parasi tara pentru alti doi, profesorul Nathan Levitt si doctorul Genya Ziskind, potrivit Ynetnews.com.

In total, 30 de persoane au fost audiate in cursul zilei de luni si elibarate dupa cateva ore. Dintre acestea, doar trei persoane au primit mandate de arestare pentru 29 de zile: patronul Clinicii Sabyc, Harry Miron, fiului acestuia Yair Miron, medic rezident - ambii cetateni israelieni - si Cecilia Borzea, responsabila de relatia cu clientii.

  • Clinica Sabyc risca sa fie inchisa temporar

Intre timp, Agentia Nationala de Transplant a anuntat, marti, ca va suspenda activitatea clinicii Sabyc pana la clarificarea acuzatiilor de trafic cu ovule, in cazul in care Colegiul Medicilor va decide sa suspende activitatea medicilor de la clinica, potrivit Antena 3.