Sindicalistii din sistemul universitar intentioneaza sa actioneze Guvernul in instanta pentru ca a amanat aplicarea legii prin care salariile profesorilor urmau sa fie marite cu 50%. Executivul da dovada de rea-credinta, a declarat presedintele Federatiei Alma Mater, Anton Hadar. Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, incearca inca sa convinga profesorii sa renunte la acest demers.

"Vis-a-vis de faptul ca Guvernul Romaniei tergiverseaza in continuare aplicarea legii 221, am hotarat sa dam in judecata Guvernul Romaniei pentru ca asa cum s-a hotarat de Curtea Constitutionala, este aplicabila. De aceea, vom intenta saptamana viitoare un proces in care capete de acuzare va fi primul nerespectarea hotararilor judecatoresti si al doilea, conduita abuziva exercitata cu rea-credinta de catre executiv", a spus Anton Hadar.

Ministrul Educatiei, prezent la dezbaterile de sambata ale Federatiei Alma Mater, a incercat sa-i convinga pe profesori sa se razgandeasca: "Vom continua discutiile, e adevarat ca insista pe ceea ce ati anuntat deja. Poate reusim sa dialogam!", a spus Andronescu.