Meteorologii au emis vineri o atentionare cod galben de ploi si furtuni, incepand de sambata seara pana duminica dupa-amiza, cand instabilitatea atmosferica va fi accentuata, indeosebi in jumatatea de vest a tarii si in zona de munte. De asemenea, atentionarea cod galben de canicula, emisa joi de ANM, a intrat in vigoare vineri, la ora 14:00. Ea este valabila pana sambata, la ora 18:00.

"Vor fi intensificari ale vantului cu aspect de vijelie, descarcari electrice, averse si conditii de grindina, iar pe arii restranse cantitatile de apa vor fi mai insemnate", se arata intr-un comunicat al Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM).

Cod galben de canicula, vineri si sambata

Atentionare canicula
Atentionare canicula
Foto: ANM

Meteorologii au emis joi atentionare cod galben de canicula, de vineri, ora 14:00, pana sambata, ora 18:00, pentru Bucuresti si 19 judete din vestul, sudul si estul tarii, unde temperatura aerului va depasi izolat la amiaza 35 de grade.

"In intervalul mentionat, disconfortul termic va fi accentuat indeosebi in zonele de campie, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi izolat pragul critic de 80", precizeaza ANM.

Zonele avertizate sunt Campia de Vest, Campia Romana, sudul si estul Moldovei si vestul Dobrogei, respectiv Bucuresti si judetele Satu Mare, Bihor, Arad, Timis, Caras-Severin, Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Calarasi, Ialomita, Braila, Constanta, Tulcea, Galati, Vaslui si Iasi.