Absolventii Universitatii Spiru Haret care au terminat forme de invatamant neautorizate vor putea sa-si valideze diploma intr-un interval de 5 ani, in urma promovarii unui examen de validare, a anuntat joi ministrul Educatiei, Ecaterina Andonescu, care a adaugat ca cerut conducerii universitatii sa nu organizeze concurs pentru programele neacreditate.

Ministrul a subliniat ca studentii sau absolventii inscrisi la specializari sau forme de invatamant care au autorizare sau acreditare de functionare "nu au niciun fel de probleme".

In cazul absolventilor formelor de invatamant neautorizate, examenul de validare va fi sustinut intr-o universitate unde programul respectiv este acreditat si a primit calificativ de grad ridicat de incredere in procesul de evaluare periodic.

Costul sustinerii acestui examen va fi suportat de Universitatea Spiru Haret din taxele incasate de la studentii cursanti.

Modul de sustinere a examenelor va fi reglementat cat mai curand de Guvern, probabil saptamana viitoare, printr-o ordonanta de urgenta.

Studentii inscrisi in prezent la programe neautorizate ale universitatii Spiru Haret se pot transfera la alte programe similare acreditate sau autorizate.

Ecaterina Andronescu a cerut parintilor si absolventilor de liceu sa verifice pe site-ul Ministerului Educatiei lista tuturor specializarilor autorizate sau acreditate.

"Am cerut universitatii sa inscrie studenti doar pentru programe la care are autorizatie provizorie de functionare sau acreditare", a precizat ea, adaugand ca in cursul zilei de vineri va incepe un control la Spiru Haret.