Urmatorul text ne-a fost trimis de catre un cititor care povesteste cum a fost silit sa dea o spaga mica unor politisti:

As vrea sa va aduc la cunostinta ce mi s-a intamplat pe data de 17-06-2009 in Vama Bors.

La ora 6:30 am ajuns in vama si am oprit la Petrom sa fac plinul (precizez ca am intrat la benzinaria de pe partea dreapta, mergand in sensul spre vama Bors) am oprit in acest peco deoarece are si o casa de schimb valutar. Eu eram cu sotia si suntem cetateni romani cu domiciliul stabil in Italia. Ne aflam cu masina proprietate personala inmatriculata in Italia. La iesirea din statia peco am fost oprit de un agent (presupun pentru ca avea o geaca verde fosforescenta pe spatele careia scria politia de frontiera) care a spus:

"Permisul va rog...."

Dupa ce i-am prezentat permisul a cerut si buletinul de identitate. I-am dat buletinul romanesc, in acel moment agentul mi-a dat inapoi permisul de conducere italian, dar a pastrat buletinul. Cand mi-a inapoiat permisul a spus:

"Poftim si sa ai mare grija de el..."

Usor s-a indepartat de masina spre un alt agent care era mult mai in spate, aproape de pompele de benzina. Atunci am coborat din masina sa inteleg ce se intampla pentru ca tin sa precizez agentul respectiv nu s-a prezentat!!!

Cand m-am apropiat de cei doi care erau imbracati la fel si cu gecile inchise pana la baza gatului si fara nici un fel de semne distinctive doar inscriptia de pe spatele gecii POLITIA DE FRONTIERA !!! Unul din cei doi mi se adreseaza agresiv:

"Da ce faci chiar aici cu noi de fata, ne ignori...ai depasit pe dubla linie continua..."

Atunci am raspuns ca eram singura masina pe strada... la propriu, deci nu aveam ce sa depasesc... singurul lucru a fost sa virez stanga sa pot intra in peco PETROM.

Agentul: "Da de ce nu te-ai dus in cel de pe banda ta???"

Eu: pai doar aici este casa de schimb valutar si pentru a evita sa intru in peco pe banda de iesire unde este semnul Acces Interzis am fost nevoit sa merg putin mai inainte, ATENTIE nu pe contra-sens si in momentul virarii la stanga intr-adevar am trecut cu rotile peste marcajul stradal ce arata ca pe strada apare o separare de trafic (strada care duce spre punctul vamal)

Agentul: "E grav pentru asta se ia permisul... si oricum o amenda trebue sa iti dam... ai 200RON???"

Eu: "Ce? pai nu se poate asa e prea de tot si oricum nu am bani!!!"

Agentul: "Nu stiu faci rost ca nu se poate sa nu vedem aici sunt camere video si vei avea probleme mari..."

Eu: "Inteleg dar nu vorbim de ceva clar..."

Agentul:"Nu iti dam amenda pentru depasire punem altceva da amenda trebue platita!!!"

Agentul 2: "Dai si tu ceva...acolo"

Eu:"Ce, cat?...e prima oara cand patesc asa ceva"

Agentul: "Vezi tu..du-te la masina si vorbim"

Atunci ma intorc spre masina si brusc ma intorc si insist...

Eu: "Da nu stiu cat sa dau spuneti voi..."

Unul din agenti pleaca ramane cel cu buletinul meu in mana...

Agentul:"Da si tu ceva...euro!!!"

Eu: "Cat???"

Totul a durat cam 30 min. eu nu ma grabeam pentru ca ma intorceam din concediu si deci cred ca au inteles si domnii politisti !?!

Agentul: "Tine si drum bun..."

Atunci am plecat si am ramas cu o mare intrebare... voi pati ceva? am incercat sa vad ce masina aveau domnii politisti era vorda despre o Dacia Logan albastru inchis da nu am reusit sa vad numerele de inmatriculare... MARE PACAT!!!

Cred ca nu risc nimic pentru ca nu am semnat nimic (Proces-Verbal) si oricum am avut nenorocul sa intalnesc niste disperati care erau obisnuiti cu vremurile "bune " cand majoritatea plateau spaga... Personal nu am platit niciodata in vama pentru ca am fost tot timpul cu actele in regula si vin in Romania in concediu la familie. Nu cred ca e normal sa plateasca cineva pentru ca acei oameni au salar, deci nu lucreaza gratis.