Guvernul a decis, in sedinta de miercuri, restructurarea agentiilor guvernamentale prin comasarea in proportie de 50% si reducerea cu 20% a posturilor din cabinetele demnitarilor. Potrivit premierului Emil Boc, acest lucru inseamna o reducere de 417 posturi. "Ministrii care nu fac aceste schimbari pana la 1 august pleaca acasa", a avertizat premierul.

  • Premierul se fereste sa numeasca numele agentiilor vizate de decizia de desfiintare sau comasare

Premierul a adaugat ca, deocamdata, a fost luata decizia politica privind restructurarea agentiilor guvernamentale, urmand ca actul normativ sa fie gata in doua saptamani: "Am dat termen doua saptamani pentru pregatirea hotararii de guvern sau a proiectului de lege pentru desfiintarea sau comasarea agentiilor guvernamentale, urmand ca, si dupa publicarea deciziei Curtii Constitutionale intr-o speta anterioara, sa decidem forma in care vom promova desfiintarea si comasarea agentiilor: ordonanta de urgenta sau proiect de lege".

"Restructurarea agentiilor guvernamentale se va face prin desfiintarea, comasarea lor in proportie de 50%, cu exceptia celor care exista in Uniunea Europeana si fac parte multe dintre ele din actele si directivele Uniunii Europene", a mai afirmat primul ministru.

Emil Boc nu a dorit, insa, sa numeasca agentiile vizate de decizia de desfiintare sau comasare "pentru a nu introduce in opinia publica un climat de instabilitate pana la decizia finala".

  • Emil Boc: E criza, e firesc sa incepem de la cabinetele demnitarilor

In ceea ce priveste reducerile de personal de la cabinetele demnitarilor, "Intr-o perioada de criza, e firesc sa reducem costurile si trebuie sa incepem de la cabinetele demnitarilor", a explicat Emil Boc.