Ploile din ultimele doua zile au inundat aproximativ 500 de gospodarii din 12 judete. Cele mai afectate au fost comuna Valu lui Traian, din judetul Constanta, si comuna Racovita, din judetul Sibiu, scrie Mediafax. 388 de gospodarii au fost evacuate in judetul Constanta, in timp ce in judetul Sibiu au fost afectate de inundatii 50 de gospodarii. In total, echipajele de la Inspectoratele pentru Situatii de Urgenta au intervenit cu 76 de autospeciale si 48 de motopompe, sambata si duminica.

Zeci de turisti au ramas blocati in Muntii Fagaras

Intre timp, zeci de turisti au ramas blocati in Muntii Fagaras. Este vorba despre Cabanele Negoiu si Barcaciu, unde mai multi oameni au venit sa-si petreaca weekendul. Nu au mai putut pleca, dupa ce apele au inundat drumurile de acces, transmite Realitatea TV. Nu exista nicio urgenta medicala, iar un elicopter al Ministerului de Interne a fost trimis pentru a-i evacua pe oameni.

12 turisti au fost evacuati din Valea Avrigului

In zona Bran-Zarnesti, aproximativ 20 de gospodarii au fost inundate, scrie NewsIn. In Valea Avrigului, 12 turisti au ramas izolati cateva ore, dupa ce raul Avrig a rupt doua podete si a inundat zona. Pompierii au intervenit si au reusit sa-i scoata din regiunea afectata pe toti turistii blocati intre ape.

Potrivit unui bilant provizoriu al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, pe langa cele 491 de gospodarii inundate de ploile din ultimele zile, au mai fost afectate si doua spatii comerciale, sase institutii si mai multe strazi si bulevarde. Nici Capitala nu a fost ocolita de inundatii. Dupa ploile din ultimele zile, in Bucuresti au fost organizate peste 60 de puncte de interventie pentru evacuarea apei, potrivit Mediafax.