Ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu, a declarat sambata, la Baia Mare, ca in tara exista 19 cazuri de directori demisi de la Agentia de Plati si Interventie in Agricultura (APIA) carora instantele le-au dat sentinte de repunere in functie, iar acestia isi vor relua atributiile, dar numai temporar, informeaza Mediafax.

"Sunt 19 cazuri in care instanta nu a tinut cont de decizia noastra de eliberare din functii a directorilor de la APIA, unul dintre acestia fiind din Maramures, astfel incat acestia vor ramane pe posturi pentru inca o perioada, adica pana cand se va gasi o alta solutie de eliberare a lor din functii", a declarat, intr-o conferinta de presa, ministrul Ilie Sarbu. Sarbu a afirmat ca acestia vor fi din nou demisi pentru ca "oricum nu si-au indeplinit atributiile si tocmai din aceasta cauza au fost inlaturati".

Ministrul Agriculturii anunta, in 19 martie, ca a decis ca toata conducerea locala si centrala a APIA, respectiv 18 directori din conducerea centrala si 42 de directori la nivel local, sa fie demisa, motivand ca nu a fost respectat termenul de incepere a platilor la hectar pentru fermieri aferente anului 2008.