Liderul deputatilor PSD, Viorel Hrebenciuc, a declarat vineri ca ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, ar trebui sa demisioneze, fiind vinovat de situatia actuala din justitie, relateaza NewsIn.

Deputatul il acuza pe Predoiu ca nu a mai comunicat cu liderii PSD despre problemele din Justitie de peste doua luni, ca are un comportament arogant si ca a gestionat gresit situatia creata in urma protestelor, folosind forta in locul dialogului.

"Vina principala ii apartine lui Catalin Predoiu, care ar trebui sa-si depuna demisia. Atunci cand s-a dus la CSM ca sa incerce sa stinga conflictul, Predoiu a sustinut ca a vorbit cu liderii coalitiei si i-a informat ca nu sunt bani pentru salariile magistratilor. Este complet fals, Catalin Predoiu nu a vorbit cu liderii PSD de mai bine de doua luni de zile", a declarat liderul PSD.

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a trimis joi o scrisoare instantelor, prin care cere intreruperea protestelor judecatorilor si grefierilor, o alta scrisoare fiind transmisa CSM.

In scrisoarea adresata presedintilor Curtilor de Apel, Tribunalelor si Judecatoriilor, prim grefierilor Curtilor de Apel si ai Tribunalelor si grefierilor sefi ai Judecatoriilor, Catalin Predoiu sustine ca protestele incalca o serie de prevederi legale si statuare si decizii recente ale Curtii Constitutionale privind conflictele constitutionale referitoare la sporul de 50% si la finantarea sistemului judiciar.