Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a semnat vineri decretul pentru numirea in functia de consilier prezidential a Corinei-Alexandrina Gatej, in cadrul Departamentului Mediul de Afaceri Intern si International al Administratiei Prezidentiale, se arata intr-un comunicat al presedintiei. Alexandrina Gatej este primul manager roman care a performat in sectorul privat si care a acceptat un post in cadrul Administratiei Prezidentiale.

Alexandrina Gatej, in varsta de 43 de ani, a ocupat timp de patru ani functia de presedinte al Unilever South Central Europe. Aceasta si-a inceput mandatul la sefia Unilever South Central Europe in noiembrie 2005 si a parasit aceasta functie in luna mai a anului curent.

Absolventa a Facultatii de Cibernetica din cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti, aceasta a fost economist la Fabrica de Pielarie din Targu-Mures, iar apoi director de export la Fabrica de Pielarie din Sebes. In perioada 1993-1996, a lucrat la Radio Europa Libera, iar din 1996 a lucrat pentru Unilever in Romania, Italia si Cehia.