Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1, in vederea efectuarii de cercetari cu privire la savarsirea de catre Chirica Anton, prorector in cadrul Universitatii Tehnice de Constructii, a infractiunii de fals in declaratii.

"In temeiul art. 52, alin. (1) din Legea nr. 144/2007, cu modificarile si completarile ulterioare, domnul Chirica Anton a fost sanctionat contraventional cu amenda in cuantum de 500 Lei, intrucat acesta nu a depus declaratiile de avere si de interese in termenele prevazute de lege, fapt ce a atras si declansarea din oficiu a procedurii de control", se arata in comunicatul ANI.

In urma verificarilor, s-a constatat faptul ca Anton Chirica nu a mentionat in declaratiile de avere veniturile salariale obtinute de la societatile comerciale SVF MANAGEMENT PROD SERV S.R.L., INSTITUTUL DE CERCETARE IN TRANSPORTURI INCERTRANS S.A., UNIVERSITATEA TEHNICA DE CONSTRUCTII BUCURESTI, PROEX CONSTRUCT S.R.L. SI CONSTOTAL S.R.L., precum si existenta unor date inexacte si incomplete privind conturile bancare detinute de acesta.