Curtea de Apel Bucuresti a admis, joi, cererea Inaltei Curti de Casatie si Justitie de anulare a executarii actului emis de Ministerul Finantelor prin care s-a anuntat ca salariile angajatilor de la ICCJ nu vor mai include sporul de stres si cel de confidentialitate. Decizia poate fi atacata cu recurs.

Angajatii ICCJ au contestat, in instanta, adresa 294512/07.2009, privind drepturile salariale, emisa de Ministerul Finantelor Publice, cererea fiind judecata joi de Curtea de Apel Bucuresti, informeaza NewsIn.

Surse din magistratura au declarat ca angajatii Inaltei Curti de Casatie si Justitie nu si-au primit miercuri salariile, dupa ce conducerea acestei instante a refuzat sa foloseasca linia de credit fara sporurile suspendate.

Ministerul Finantelor a trimis la ICCJ o adresa prin care anunta taierea a 65 de procente pana la sfarsitul anului din salariile angajatilor ICCJ, respectiv sporul de stres de 50% si cel de confidentialitate, urmand ca sumele restante sa fie reesalonate, potrivit OUG 71 din iunie, spun surse din magistratura.

Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Nicolae Popa, a declarat miercuri, pentru NewsIn, ca nu sunt bani pentru plata salariilor angajatilor institutiei, el afirmand ca discuta cu ministrul Finantelor prin corespondenta despre aceasta problema. Popa a declarat marti ca Ordonanta de urgenta nr. 71 din iunie privind plata unor sume prevazute in titluri executorii nu se aplica judecatorilor de la instanta suprema.