Comisia parlamentara care a anchetat modul in care au fost cheltuiti cei peste 600.000 de euro din bani publici de "Ziua Tineretului" si-ar putea anunta joi concluziile.

Deputatii PSD, PNL, UDMR si cei ai minoritatilor din comisia de ancheta vor sa se solicite in raport inceperea urmaririi penale a ministrului Tineretului si Sportului si sesizarea Curtii de Conturi si a Garzii Financiare in cazul celor doua firme cu care ministerul a incheiat contracte, au declarat pentru Mediafax surse parlamentare.

Reprezentantii PSD, PNL, UDMR si ai minoritatilor sustin ca Monica Iacob Ridzi se gaseste vinovata de delapidare si abuz in serviciu. De cealalta parte, membrii PDL ai nu sunt de acord cu aceste concluzii si pregatesc un punct de vedere separat la raportul Comisiei fata de cel al majoritatii, si pledeaza pentru o acuzatie "mai usoara", sustinand ca ministrului i se poate imputa doar neglijenta in serviciu.

Membrii PDL din Comisia Ridzi au luat o pauza de consultari de o ora

Comisia de ancheta in cazul Ridzi si-a reluat lucrarile, dupa ce reprezentantii PDL s-au intors dupa pauza de consultari. Democrat-liberalii s-au retras, timp de o ora, la sala grupului parlamentar pentru a se sfatui in privinta concluziilor raportului, transmite NewsIn.

Tot joi sunt asteptati din nou la audieri reprezentantii firmelor care au derulat contractele cu Ministerul Tineretului. Pana acum acestia au refuzat sa se prezinte.

Sedinta Comisiei , care se desfasoara cu usile inchise, a inceput cu jumatate de ora intarziere. Majoritatea reprezentantilor PDL lipsesc de la lucrari. Liberalul Bogdan Olteanu a declarat ca, in cazul in care reprezentantii firmelor chemate la audieri, Loco, Clir si DBV Media, se vor prezenta la Comisie, forul va suspenda deliberarile pentru a discuta cu acestia.