Sedintele de judecata vor fi suspendate joi timp de trei ore, incepand cu ora 9:00, iar astfel de proteste vor continua pe durata nedeterminata, au anuntat magistratii. Ei isi continua astfel protestele de zilele trecute fata de subfinantarea instantelor si neacordarea sporului de stres de 50%.

Totodata, acestia cer si demisia ministrului justiţiei, Catalin Predoiu. In replica, ministrul le-a spus, miercuri, sa renunte la proteste si a anuntat o serie de decizii "destul de dure" pentru angajati. Astfel, el a redus sporul ANP de la 30% la 10%si sporul de manager public de la 55% la 25%. Nu se mai acorda sporuri PHARE pana ce rezultatele pozitive nu vor aparea.

Predoiu a adaugat ca urmatoarea perioada va fi una dificila: toata lumea trebuie sa faca sacrificii, "sa stranga din dinti". Alte masuri precizate de ministru: sumele prevazute din taxele de timbru judicare ar putea intra in bugetul Justitiei. De asemenea, au loc discutii cu furnizorii de utilitati pentru esalonarea platilor.

Curtea de Apel Bucuresti a decis, marti, suspendarea actului administrativ prin care a fost intrerupta acordarea sporului de stres de 50% pentru magistrati, dupa ce acestia din urma au intentat proces Ministerului Justitiei.