Instanta suprema a decis, vineri, ca omul de afaceri Gabriel Popoviciu poate parasi tara, el fiind cercetat de procurorii DNA intr-un dosar referitor la faptul ca, in anul 2000, ar fi luat un teren subevaluat, de la Universitatea de Agronomie. Solutia este definitiva, instanta suprema respingand recursul DNA, informeaza Mediafax.

Decizia instantei supreme a fost luata cu o opinie separata, a judecatorului Vasile Alicsandri, care a apreciat ca Gabriel Popoviciu sa ramana cu interdictia dispusa de procurori.

Luni, Curtea de Apel Bucuresti a decis ca omul de afaceri Gabriel Popoviciu poate parasi tara, admitand plangerea acestuia impotriva ordonantei prin care procurorii DNA au decis prelungirea interdictiei in cazul acestuia.

Procurorii DNA il cerceteaza pe omul de afaceri intr-un dosar referitor la faptul ca, in 2000, acesta ar fi luat, prin asociere, un teren de 230 de hectare de la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti (USAMVB), care ar fi fost subevaluat, la 82.000 de euro.