Angajatii CFR ar putea ramane fara salarii in a doua jumatate a anului, in conditiile in care incasarile au scazut la jumatate comparativ cu anul trecut, iar unii salariati cer chiar majorarea salariilor cu 50% fata de anul trecut, a anuntat joi ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Radu Berceanu.

"Protestele CFR-istilor din ultimele zile mi se par intemeiate, dar ar fi bine sa ne dea si niste solutii pentru plata salariilor. Ii rog pe CFR-isti sa se mai uite si pe fereastra, pe fereastra trenului chiar, si sa vada ca este criza si in conditiile in care incasarile sunt la jumatate fata de anul trecut nu putem da aceleasi salarii, ba chiar, in unele cazuri, de o data si jumatate in plus fata de anul trecut."

Miercuri, angajatii Regionalei CFR au organizat un protest spontan si au refuzat sa mai lucreze din cauza neplatii salariilor. Pe partea Miscare Comercial Targu Mures, au fost oprite trenuri in zona Ciceu, Miercurea Ciuc si Gheorghieni, statii importante de cale ferata cu conexiuni in partea Moldovei si catre Brasov.

Si la inceputul lunii iunie, angajatii CFR de la garile din apropierea Capitalei si din Gara de Nord au incetat lucrul fiindca nu si-au primit avansul in contul salariului pe luna mai.