Incendiile izbucnite la cladirile inalte ar putea fi stinse in urmatorii ani prin interventia pompierilor aerieni. Inspectoratul General de Aviatie are in plan dezvoltarea unui serviciu aerian de pompieri in Bucuresti. In acest sens s-a cerut sprijinul Primariei Generale pentru achizitia a doua elicoptere cisterna.

Seful Inspectoraului General de Aviatie din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor colonelul Dorel Gradinaru a solicitat Consiliului General sprijinul pentru a demara infiintarea unui serviciu aerian de pompieri. “In principiu am avea nevoie ca primaria sa cumpere elicopterele de interventie iar noi sa ne ocupam de operarea lor”, a declarat colonelul Gradinaru in fara consilierilor generali.

Primarul Sorin Oprescu a declarat ulterior ca va sustine acest proiect si ca deja a avut cateva discutii cu premierul Emil Boc. “Am discut de principiu si cu primul ministru Emil Boc si am cazut de acord sa cumpara doua astfel de elicoptere.”

Dorel Gradinaru a explicat ca elicopterele de interventie vor fi special fabricate si practic vor fi niste cisterne zbuzatoare care pot stinge incendiile din aer. “Mai nou tot mai multe cladiri inalte din Bucuresti iau foc si nu se poate interveni de la sol decat foarte greu. Prin acest nou serviciu am avea la dispozitie elicoptere cu cisterne care ar interveni aerian la incendii. Pentru asta trebuie sa se construiasca hangare-platforme unde sa aterizeze elicopterele. Cand apare un incediu cum a fost cel recent aceste elicopterul cisterna ar interveni”, a explicat inspectorul general Dorel Gradinaru.

Promisiunile lui Oprescu