Dorin Marian, seful Cancelariei fostului premier Călin Popescu Tăriceanu, a fost cooptat de Dinu Patriciu în echipa firmei Marine Resources Exploration International (Marexin), controlată de omul de afaceri, anunta Mediafax.

Dorin Marian s-a angajat la Marexin în ianuarie 2009, după ce a părăsit guvernul în decembrie 2008, a precizat directorul executiv al Marexin, Peter Hamilton.

El a spus că Marian nu are o funcţie precisă, dar atribuţiile lui sunt similare cu ale unui director operaţional.

"Dorin Marian nu are, de fapt, nevoie de o carte de vizită. Nu e nevoie să aibă o funcţie", a spus, marţi, Hamilton, într-o conferinţă de presă.

Marexin este filiala locală a Marine Resources Exploration International BV Olanda, care este la rândul său controlată de Rompetrol Holding din Elveţia, firma detinuta de omul de afaceri Dinu Patriciu.

Compania, înfiinţată anul trecut, a obţinut în luna iulie 2008, de la Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM), în urma unei licitaţii, o licenţă de explorare a sapropelului (mâl care stă la baza formării bitumului în urma unor transformari biochimice şi geochimice - n.r) pe un perimetru de 9.000 kilometri pătraţi în blocul Delta din Marea Neagră.