Incendiul izbucnit vineri noapte la Millennium Business Center a ajuns in atentia Politiei Sectorului 2, unde exista un dosar de cercetare penala in acest caz, au declarat pentru Mediafax surse din Parchetul Judecatoriei Sectorului 2. Dosarul urmeaza sa fie inregistrat la parchet "cel mai probabil marti", potrivit acelorasi surse.

Din primele cercetari, se pare ca flacarile au pornit de la un trasnet care a lovit un panou publicitar aflat la etajul 14 al cladirii de birouri. Incendiul izbucnit vineri noapte s-a raspandit apoi rapid pe latura dinspre Biserica Armeneasca, iar bucati in flacari din fatada cladirii au cazut peste lacasul de cult. Instanta incearca acum sa identifice firma si persoanele care au montat panoul publicitar, pentru a stabili daca materialele din care era realizat panoul erau conforme cu standardele impuse. Potrivit surselor citate, infractiunea ce urmeaza sa fie cercetata in acest dosar este cea de distrugere.

Procurorii vor audia mai multi martori ai incendiului

Dupa ce procurorii vor viziona inregistrarile video ale camerelor de supraveghere din Millenium Business Center din timpul incendiului, vor trece la audierea persoanelor prezente la fata locului. Printre acestea se afla un preot de la Biserica Armeneasca si zece martori la incendiu, depistati dupa apelurile efectuate la 112.

Primaria Sectorului 2: Ridicarea cladirii s-a facut perfect legal

Imediat dupa incendiu, ministrul Culturii Teodor Paleologu a declarat ca incidentul dovedeste "ca acest fel de porcarii de cladiri construite ilegal in mijlocul Bucurestiului pun in pericol cladiri de patrimoniu din zona, cum este Biserica Armeneasca". Primaria Sectorului 2 a reactionat si a precizat ca lucrarile la imobilul de 19 etaje au fost demarate in anul 2003, la receptia de finalizare a constructiei fiind toti reprezentantii tehnici ai institutiilor prevazute de lege. In plus, autorizarea ridicarii cladirii de 19 etaje a fost perfect legala, a precizat primaria, intr-un comunicat de presa.

Focul a atins si Biserica Armeneasca

Incendiul de vineri noapte, declansat la cea mai inalta cladire pe structura de otel din tara si una dintre cele mai inalte cladiri de birouri din Capitala, a afectat si casa parohiala de la Biserica Armeneasca. Potrivit agentiei de presa Mediafax, focul a mistuit mansarda si tavanul imobilului si a distrus o serie de bunuri si obiecte din cladire.

Constructia s-a aflat anii trecuti in mijlocul unui scandal de presa, dupa ce Primaria Bucuresti a aprobat planul de urbanism ce prevedea posibilitatea construirii imobilului de 19 etaje in apropierea lacasului de cult. S-a discutat despre pericolul pe care proiectul l-ar putea reprezenta pentru integritatea Bisericii Armenesti, insa Biserica a acceptat realizarea acestuia, in schimbul a 2 etaje din cladire.