Subiectele la Limba si literatura romana, proba scrisa la Bacalaureat: 1. Analiza pe text, pe marginea poeziei "Infrigurare" de Lucian Blaga. 2. Scrie un text de tip argumentativ, de 15 – 20 de randuri, despre iubire, pornind de la ideea identificata in urmatoarea afirmatie: „Iubirea e din alta lume si se iveste din senin, fara ca sa stii de ce, se da pe fata, fara ca sa stii cum, si te duce fara ca sa stii unde”. (Ioan Slavici, Mara) 3. Scrie un eseu de 2 - 3 pagini in care sa prezinti tema si viziunea despre lume, reflectate intr-un roman psihologic din perioada interbelica.

Ministerul Educatiei a anuntat ca varianta extrasa pentru testul scris va fi publicata abia dupa incheierea fiecarei probe in parte, iar baremele de evaluare vor fi postate pe internet la adresa www.subiecte2009.edu.ro, in fiecare zi de examen la ora 15.00.

Dupa proba scrisa la limba romana, absolventii vor avea de sustinut examenul scris la limba materna, ce se va desfasura luni, in cazul scolilor cu predare in limbile minoritatilor nationale. Pe 30 iunie si pe 1 iulie, urmeaza proba obligatorie a profilului (D) si proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii (E) - scrisa sau practica. Emotiile absolventilor de liceu vor lua sfarsit miercuri, pe 2 iulie, cand este programata proba la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare (F), scrisa sau practica.

Rezultatele se vor afisa duminica, pe 5 iulie, pana la ora 16.00, urmand ca in aceeasi zi, intre orele 16.00 si 20.00, sa fie depuse contestatiile. Termenul limita de solutionare a acestora este data de 9 iulie.

In timpul examenului, cititorii HotNews.ro ne-au tinut la curent cu informatiile transmise de elevii care terminasera subiectele. Mai multe comentarii si impresii, pe forumul HotNews.ro.

Noname

Varianta 26 s-a extras

Petrus

Subiect 1 Varianta 26

Subiect 2 Varianta 17

Subiect 3 Varianta 43

Bafta mai departe

Alin

A picat Ultima noapte de dragoste....

Makara

1. Primul subiect - Infrigurare, de Blaga

2. Iubirea la Slavici

3. Eseu - romanul interbelic - Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi