Pachetele de legi privind reforma in educatie ar putea fi prezentate Executivului pana la data de 1 septembrie, a declarat ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, pentru NewsIn, adaugand ca a facut o informare in acest sens in sedinta de miercuri a Guvernului.

Ministerul Educatiei ar urma sa prezinte Guvernului un nou pachet de legi privind reforma in educatie, pe care ministerul il va discuta si cu sindicatele, potrivit unor reprezentanti ai institutiei.

Argumentul adus de minister este acela ca pachetul de legi ale educatiei elaborate de Comisia prezidentiala condusa de Mircea Miclea, respectiv cele elaborate de fostul ministru PNL, Cristian Adomnitei, nu ar preciza "explicit" modul de finantare a unitatilor scolare care urmeaza sa treaca in administrarea autoritatilor locale.

Presedintele Traian Basescu i-a solicitat saptamana trecuta premierului Emil Boc o informare referitoare la planul de adoptare a solutiilor legislative privind Educatia, propuse de Comisia Prezidentiala pentru Analiza si Elaborarea Politicilor din Domeniile Educatiei si Cercetarii.

Traian Basescu i-a solicitat lui Emil Boc sa precizeze termenul pe care Executivul si l-a propus pentru adoptarea solutiilor legislative, care au fost transmise Guvernului, inclusiv ministrului Educatiei, in luna aprilie.