Guvernul ar putea amana pentru la toamna asumarea raspunderii pe legea salarizarii unice. Ministrul Muncii, Marian Sarbu, i-a informat pe reprezentantii confederatiilor sindicale ca Executivul ia in calcul amanarea asumarii raspunderii pe aceasta lege, a anuntat reprezentantul Cartel Alfa, Romulus Nita, citat de NewsIn. Marian Sarbu a mai adaugat ca este posibil ca salariul minim pe economie sa nu mai fie considerat reper in stabilirea grilei de salarizare unica.

Potrivit lui Romulus Nita, Executivul urmeaza sa decida daca va lega coeficientul 1 de un nivel fix, de 600 lei, sau de salariul minim pe economie, ca baza de fundamentare a grilei unice de salarizare.

"Este normal ca grila sa nu fie legata de salariul minim pe economie, intrucat orice creştere a acestuia ar fi dus la explozia costurilor salariale in sectorul bugetar. in urma negocierilor cu sindicatele, ar putea fi stabilit un coeficient 1 de 500-600-700 lei, ce ar putea fi luat drept reper pentru stabilirea celorlalti coeficienti din grila", sustin surse din Ministerul Muncii, citate de NewsIn.

Valentin Mocanu, secretar de stat in Ministerul Muncii, a anuntat marti ca, in sedinta de Guvern de miercuri urmeaza sa fie prezentat "stadiul in care a ajuns acest proiect de lege, ce va reprezenta propunerile facute de fiecare institutie pana acum".