Participarea profesorilor la examenul de bacalaureat este incerta cu 3 zile inaintea primei probe a examenului. Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant a anuntat ca respinge categoric oferta Ministerului Educatiei privind plata cadrelor didactice care vor participa la examen. Sindicatele sunt nemultumite ca sumele alocate pentru plata profesorilor ar putea fi cu peste 50% mai mici decat cele din 2008.

FSLI precizeaza, intr-un comunicat remis HotNews.ro, ca se delimiteaza de declaratiile reprezentantilor Federatiei Educatiei Nationale, din care reiese ca federatiile sindicale ar fi acceptat resemnate oferta Ministerului.

"Federatia noastra nu accepta ca membrii nostri de sindicat sa fie umiliti, primind pentru o activitate ce implica responsabilitati majore, sume derizorii de 2 sau 4 lei, in conditiile in care unii ministri ai Cabinetului Boc - doamna Monica Iacob Ritzi si domnul Adriean Videanu – cheltuie iresponsabil, in plina criza economica, sume exorbitante, pentru organizarea de actiuni festive sau prin acordarea de salarii de lux pentru personalul anumitor companii ale statului", se arata in comunicatul FSLI.

"Consideram ca in situatia in care examenul national de bacalaureat din aceasta vara va fi afectat, prin neparticiparea personalului didactic, responsabilitatea revine in exclusivitate ministrului Finantelor, domnul Gheorghe Pogea si primului ministru, domnul Emil Boc, adevaratii vinovati pentru bugetul insuficient al invatamantului", se mai precizeaza in comunicat.