Noul director numit joi de ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, la conducerea Aeroportului International Otopeni, Sorinel Ciobanu, a fost trimis in judecata in 2008 pentru un prejudiciu de patru milioane de euro, in urma unui schimb de terenuri. Ministrul Radu Berceanu, i-a schimbat din functie pe directorii aeroporturilor Henri Coanda (Otopeni) si Aurel Vlaicu (Baneasa), Gabriel Tara si, respectiv, Stefan Mladin. In locul acestora au fost numiti Sorinel Ciobanu la Otopeni si George Mihalcea la Baneasa, informeaza Mediafax.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie l-au trimis inaugust 2008 in judecata pe fostul director general si presedinte al Consiliului de Administratie al Societatii Nationale Aeroportul International Bucuresti - Baneasa SA, Ciobanu Sorinel, acuzat ca a prejudiciat societatea cu peste 4 milioane de euro, se arata intr-un comunicat al DNA.

In acelasi dosar, au mai fost trimisi si alti membri ai conducerii Aeroportului Baneasa: Iacob Mihaela Olivia, fost sef al serviciului juridic, Fulger Florin Paul, director tehnic, Tone Antoanela Oana, fost director economic si Bulat Luiza Maria, lucrator comercial in cadrul serviciului contractari, acuzati de savarsirea infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor publice, in forma calificata.

In acest moment, dosarul lui Sorinel Ciobanu se afla la Curtea de Apel, dupa ce Judecatoria Sectorului 1 si-a declinat competenta la sfarsitul anului trecut.