Vicepremierul Dan Nica a declarat marti ca a dispus prefectilor sa efectueze controale in toate judetele si in toate institutiile statului, intrucat numarul reclamatiilor venite de la cetateni in legatura cu activitatea functionarilor este inacceptabil. "Primesc foarte multe sesizari din toate judetele tarii. Sunt inca zone in care nesimtirea si bataia de joc duc la manifestari incredibile. Va cer, ca institutia pe care o conduceti, prin mijloacele pe care le aveti, sa fiti neinduratori..."

Este inacceptabil atat numarul reclamatiilor, care este de ordinul sutelor, cat si dispretul pe care il manifesta functionarul in relatia cu cetatenii:

"Cand un om va semnaleaza ca este tratat cu indolenta, superficialitate si ca este bataia de joc a unei institutii a statului, prima datorie a dumneavoastra e sa interveniti, sa luati masuri si sa-i dati afara (...) pe cei care nu inteleg ca trebuie sa aiba un alt tip de comportament", a spus vicepremierul.

El a dat exemplul unor reclamatii in care cetatenii au fost nevoiti sa faca zeci de drumuri pentru intocmirea unui dosar de pensie, fara ca la institutia in cauza "sa i se spuna ce trebuie facut". Astfel de situatii sunt nelipsite in orice judet.

Ca atare, prefectii trebuie sa dispuna controale amanuntite: "Nu prefectii trebuie sa controleze, imbracati in costum, ci sa trimita oameni care sa verifice concret situatia in institutiile subordonate", a spus Nica.