Toate cele peste 3.300 de locuri de parcare exploatate de Dalli vor intra in administrarea municipalitatii, pana cel tarziu pe data de 11 iulie, a anuntat, duminica, primarul Sorin Oprescu, la bilantul unui an de mandat. Primarul Capitalei a explicat ca pentru acest lucru nu este nevoie de proces, in conditiile in care contractul a expirat, iar actul de prelungire, spune Sorin Oprescu, a fost semnat cu incalcarea prevederilor legale, potrivit Mediafax.

"In urma cu trei zile, prin adresa 21.542, am instiintat societatea Dalli Exim SA ca inceteaza contractul cu nr. 20 din 1995, adica toate parcarile exploatate de Dalli intra de acum in administrarea Primariei Municipiului Bucuresti", a afirmat Sorin Oprescu.

El a adaugat ca, inca de cand a venit la Primaria Capitalei, a aratat ca acest contract de exploatare a domeniului public este ilegal: "Desi exista motivatia juridica a anularii lui, am preferat sa nu fac din asta un spectacol si nici o miza pentru alti potentati financiar. Asa ca am creat o structura in cadrul Administratiei Strazilor care sa poata gestiona parcarile Bucurestiului, in interesul dumneavoastra.

"Contractul Primariei Generale cu societatea Dalli a expirat din 2005, iar actul aditional de prelungire este lovit de nulitate absoluta, intrucat a fost realizat cu incalcarea prevederilor legale in vigoare, la data semnarii actului", a adaugat Sorin Oprescu.

  • Elena Udrea: Oprescu se ia de Dalli pentru ca n-a facut nimic

"Sorin Oprescu nu a avut ce sa ne spuna la bilantul de un an de la preluarea mandatului de un an. Iar ne-a spus de Dalli si de autostrada suspendata. Daca intr-un an de zile atata a fost in stare sa faca, sa ne spuna ca e gata proiectul cu autostrada suspendata, mai exact studiul de prefezabilitate, si ca primaria a luat parcarile de la firma Dalli, pe care inteleg ca le-a luat de asta-vara, de acum un an am aflat ca le-a luat... Iarasi le-a luat si anul acesta? inseamna ca n-a facut, de fapt, nimic", a declarat duminica, la Realitatea TV, ministrul Turismului, Elena Udrea, in replica la declaratiile lui Sorin Oprescu, potrivit NewsIn.

Elena Udrea s-a aratat nemultumita si de faptul ca nu poate include Bucurestiul in circuitul turistic, iar primarul general nu a facut nimic pentru a rezolva aceasta situatie. "Eu o spun ca ministrul al Turismului, care am si aceasta raspundere a capitalei turistice, pot spune ca Bucurestiul nu este un oras turistic", a spus Elena Udrea.

La randul sau, Dorin Cocos, sotul Elenei Udrea, cel care a infiintat, in 1993, firma Dalli, alaturi de alti oameni de afaceri, a afirmat pentru NewsIn ca nu-l intereseaza declaratiile lui Oprescu. "Eu nu mai sunt de sase ani in Dalli. Oricum, nu ma intereseaza ce declara Oprescu", a declarat Cocos.

In prima sa luna ca primar general, Sorin Oprescu a anuntat rezilierea contractului cu firma Dalli, cea care administreaza parcarile in Capitala inca din 1995. Ulterior, in octombrie 2008, municipalitatea a preluat de la societatea Dalli 11 amplasamente din centrul Capitalei, dupa ce in urma unui control al municipalitatii s-a stabilit ca firma nu si-a respectat obligatiile contractuale.

La sfarsitul lunii mai 1995, firma "Dalli Exim" a castigat licitatia organizata de Primaria Capitalei pentru administrarea a 52 de parcari din zona centrala a orasului. "Dalli Exim" a castigat licitatia oferind municipalitatii 55,5% din incasari.