Vicepremierul Dan Nica a anuntat vineri ca, in urma conditiilor atmosferice deosebite de joi seara si din cursul noptii au fost afectate 12 judete si Capitala. In 15 localitati au fost avariate case si strazi, au fost de asemenea inundate subsoluri.

Astfel, au fost afectate 15 localitati din judetele: Alba, Arges (DN71 Transfagarasan a fost blocat), Bihor, Buzau, Calarasi, Cluj, Ilfov, Maramures, Prahova, Teleorman, Suceava si Bucuresti.

Joi si vineri, in Vrancea, respectiv Caras-Severin, grindina a distrus mai multe hectare de culturi agricole.

Desi avertizarea meteo ia sfarsit vineri, la ora 18.00, autoritatile trebuie sa ramana pregatite pentru o eventuala prelungire sau pentru eventuale cazuri de interventie, a spus vicepremierul, dupa reuniunea Comitetului National pentru Situatii de Urgenta.

Conform atentionarii emise de Administratia Nationala de Meteorologie, pana vineri, pana la ora 18:00, se afla sub Cod galben de vant si ploi judetele Arges, Bacau, Bistrita Nasaud, Botosani, Brasov, Braila, Buzau, Calarasi, Covasna, Dambovita, Galati, Harghita, Ialomita, Iasi, Maramures, Mures, Neamt, Prahova, Suceava, Vaslui si Vrancea.

Specialistii de la Institutul National de Hidrologie spun ca ar fi afectate mai multe bazine hidrologice: Viseu, Iza, Somes, Crasna, Barcau, Crisuri, Mures. Averizarea de cod galben este valabila doar pana vineri seara, ceea ce inseamna ca sambata si duminica vom putea renunta la umbrela, fiind anuntate temperaturi in jurul valorii de 30 de grade Celsius.