Tribunalul Vrancea stinge lumina, la propriu. Nu mai are bani pentru factura de curent electric din luna iunie si nici pentru alte utilitati. Fondurile pentru consumabile si alte servicii sunt si ele epuizate. Presedintele Tribunalului Vrancea, Adrian Neacsu, sustine ca a actionat statul roman in judecata pentru ca fondurile aprobate pentru intreg anul bugetar 2009 au fost epuizate la data de 31 mai 2009 la mai multe alineate bugetare. “Primind doar jumatate din bani, ne-au ajuns pana la jumatatea anului”, a declarat pentru HotNews.ro presedintele Tribunalului Vrancea.

Incalzit, iluminat si forta motrica – se solicita o suplimentare a bugetului cu 75000 lei. Bugetul alocat la acest alineat s-a epuizat odata cu inregistrarea consumului de energie electrica pentru luna mai. Lipsa de fonduri la acest alineat duce la blocarea activitatii prin imposibilitatea utilizarii de catre instanta a echipamentului IT si implicit, utilizarea de catre personalul instantei a programului ECRISS”, se arata in textul actiunii depuse astazi de presedintele Tribunalului Vrancea, Adrian Neascu, la judecatoria sectorului 4 din Bucuresti.

In actiunea judecatoreasca, indreptata impotriva ministerului finantelor si impotriva ministerului justitiei, Tribunalul Vrancea solicita ca “in baza art. 111 cod procedura civila raportat la art 131 alin1 din Legea nr. 304/2004, republicata sa constatati existenta dreptului Tribunalului Vrancea, ca instanta de judecata, la o finantare corespunzatoare, integrala si adecvata de la bugetul de stat, astfel incat sa se asigure functionarea neintrerupta a instanei, drept vatamat ca urmare a neindeplinirii de catre parate a obligatiei de finantare a activitatii reclamantei Tribunalul Vrancea.