Cetatenii romani nu mai au nevoie de viza de intrare pentru scurta sedere in Republica Mauritius, Barbados, Federatia Sfantului Kitts si Nevis, Antigua si Barbuda, Bahamas si Republica Seychelles, informeaza MAE.

Ministerul precizeaza ca, incepand cu sfarsitul lunii mai 2009, toti cetatenii UE, posesori de pasapoarte simple, diplomatice sau de serviciu, pot calatori fara viza pentru o perioada de 90 de zile in decurs de 180 de zile de la data intrarii.

Acest lucru este posibil in baza Acordurilor privind exceptarea vizelor de scurta sedere intre Comunitatea Europeana si cele sase state, Acorduri care permit ca si cetatenii Republicii Mauritius, Barbados, Federatiei Sfantului Kitts si Nevis, Antigua si Barbuda, Bahamas si Republicii Seychelles sa poata calatori fara viza de intrare intr-una din tarile Uniunii Europene, pentru aceeasi perioada.

Ministerul Afacerilor Externe recomanda "cu insistenta" cetatenilor romani ca, inainte de a pleca in calatorie, sa ncheie asigurare medicala, de calatorie si de viata pentru toata perioada de sedere in afara granitelor Romaniei.