Elena Basescu nu a incalcat nici un regulament militar la mitingul electoral de la Cluj pentru ca nu a purtat o uniforma militara completa, a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului Apararii Nationale, Constantin Spanu, citat de NewsIn.

"Din punct de vedere al regulamentelor militare, nu este vorba de o uniforma militara completa. Mai exista si elemente care lipseau, cum ar fi semnele de arma, ecusonul cu numele, ecusonul de identificare cu Romania, sau gradele. Doar toate aceste elemente alcatuiesc o uniforma militara completa", a declarat Spanu.

Inspectoratul de Politie al Judetului (IPJ) Cluj a cerut, miercuri, Corpului 4 Armata Teritorial "Maresal Constantin Prezan" un punct de vedere oficial legat de o costumatia purtata de Elena Basescu la Cluj-Napoca, in data de de 3 iunie, in timpul campaniei electorale pentru europarlamentare.

Autosesizarea politiei clujene vine in urma unui material aparut intr-un cotidian in care fiica cea mica a presedintelui Romaniei este acuzata ca ar fi incalcat art. 241 din Codul Penal, care se pedepseste cu inchisoare intre trei luni si doi ani sau amenda.