Biroul Permanent al Senatului a avizat miercuri cererea procurorilor de anchetare a lui Serban Mihailescu. Astfel, din cei 108 senatori prezenti, 77 s-au pronuntat in favoarea inceperii urmaririi penale a senatorului social-democrat de catre procurorii Parchetului de pe langa ICCJ. 29 senatori s-au pronuntat impotriva, iar doua voturi au fost anulate.

In urma cu doua saptamani, conducerea Senatului amanase dezbaterea avizului, motivand prin faptul ca Serban Mihailescu fusese internat in spital, in strainatate.

Serban Mihailescu: Nu m-a invitat nimeni la dezbaterea de miercuri. Faptele nu exista, sunt absolut nevinovat

Mihailescu spune ca a aflat de la televizor de avizarea inceperii urmaririi penale impotriva sa, relateaza NewsIn. "N-am fost convocat la aceste dezbateri. Putea sa ma invite Biroul Permanent al Senatului, ce are o directie speciala sau cei de la comisia juridica, puteau sa ma invite liderii de grup de la PSD. Nu m-a invitat nimeni", a declarat Mihailescu la Realitatea FM.

"Faptele nu exista; sunt absolut nevinovat. S-ar fi putut, daca m-ar fi ascultat, ca plenul sa voteze in cunostinta de cauza. Nu s-a dorit acest lucru. Si la comisia juridica s-a incercat un vot fara mine ca sa prevaleze chestia asta: trebuie sa-i trimitem pe toti in justitie. Dar dupa ce m-am dus acolo, a ramas in aer", a declarat Serban Mihailescu, referitor la raportul Comisiei juridice care nu a facut o recomandare explicita privind inceperea sau neinceperea urmaririi penale a secretarului general al guvernului Adrian Nastase.

"Pe procedura scrie foarte clar: avand la dispozitie documentele Parchetului, avand o Comisie ce a analizat cazul, Senatul intra intr-un fel in fondul problemei. Nu este o chestiune de pura prezenta si vot politic", a apreciat social-democratul.

"Cu problemele astea medicale se mai schimba prioritatile. Nu aveam nevoie de apararea colegilor. O cauza penala este o cauza strict personala si aveam o ultima ocazie sa-mi exprim nevinovatia", a mai spus Serban Mihailescu.

Parchetul a solicitat Senatului sa avizeze inceperea urmaririi penale in cazul lui Serban Mihailescu in data 31 iulie 2008. De atunci, dosarul s-a aflat la Comisia juridica, mai intai cea din vechea legislatura, apoi cea actuala.

Mihailescu este acuzat de procurorii DNA de primire de foloase necuvenite si incalcarea regimului armelor si munitiilor. Procurorii sustin ca, in perioada cand ocupa functia de ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului, ar fi primit de la consilierul sau personal, Fanel Pavalache, arme de vanatoare pe care le-ar fi detinut, in intervalul aprilie-octombrie 2002, desi nu avea permis de arma.