Vicepremierul Dan Nica a anuntat, marti, ca i s-a solicitat ministrului Finantelor sa vina cu o propunere privind decontarea lucrarilor de la bugetul de stat, pentru ca acestea sa se faca direct catre subcontractori, deoarece a aparut un blocaj financiar din cauza intarzierii decontarilor.

"A aparut un fenomen de blocaj financiar. I-am cerut ministrului Finantelor sa vina maine (n.r. miercuri) in Guvern cu o propunere, pentru a putea face platile direct la subcontractori", a anuntat Dan Nica, potrivit NewsIn.

"Este o mare problema pe care o avem, pentru ca am constatat ca multi antreprenori generali, desi primesc integral decontarile pentru lucrari, de la bugetul de stat sau din fonduri europene, nu fac mai departe aceste plati catre subcontractori, ceea ce duce la o amplificare a unui blocaj financiar de o maniera gratuita atata timp cat toata lumea isi face datoria" a explicat Nica.

Potrivit social-democratului, acest blocaj genereaza "foarte multe intarzieri, dar si pierderi la nivelul societatilor comerciale, ceea ce intr-un an de criza este ultimul lucru la care ne putem gandi". Vicepremierul a precizat ca este o masura asteptata de multi. "Nu se schimba absolut nimic, pentru ca si pana acum antreprenorul general venea cu o situatie de lucrari care spunea care este suma, ceea ce ii cerem acum este sa ne spuna care este componenta lucrarilor si a sumelor respective si sa putem face platile direct in contul subcontractorilor pentru acele lucrari care le apartin", a adaugat vicepremierul.