Metrorex organizeaza in luna iulie licitatia pentru elaborarea studiilor de prefezabilitate si fezabilitate pentru constructia Magistralei 4 de metrou, linia Gara de Nord - Gara Progresul. Contractul este estimat la 36,61 milioane de lei, fara TVA, informeaza NewsIn.

Linia de metrou Gara de Nord - Gara Progresul va asigura legatura, pe directia nord-sud, intre zona centrala si cartierele Berceni si Progresul, implicit intre doua dintre cele mai importante statii de cale ferata ale Capitalei. Va avea corespondenta cu toate magistralele in functiune, precum si cu cele in perspectiva.

Durata contractului sau termenul pentru finalizare este de noua luni incepand de la data atribuirii contractului.

Firmele interesate trebuie sa prezinte pentru participarea la licitatie o scrisoare de garantie in valoare de 550.000 lei sau echivalentul in euro corespunzator cursului mediu calculat de BNR pentru data 13 iulie si garantia de buna executie, in cuantum de 6% din pretul fara TVA al contractului.

Sursele de finantare ale contractului ce urmeaza a fi atribuit sunt asigurate din cheltuieli de capital si din surse proprii ale Metrorex.

Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente este de 22 iulie.