Ministrul Administratiei si Internelor, Dan Nica, a anuntat ca au fost intocmite 35 de dosare penale pe numele unor persoane care au incercat sa fraudeze alegerile. Ar fi bine ca cei care comit astfel de fapte "sa isi bage mintile in cap", a spus ministrul.

S-au dat bani si alimente pentru alegatori, pana in prezent fiind intocmite 35 de dosare penale: "Din pacate, au existat incercari de fraudare a alegerilor europarlamentare", a spus Nica, precizand ca impotriva vinovatilor vor fi luate masuri dure.

Exista 400 de filtre la nivel national, a mai spus ministrul. Sunt verificate masinile ce ar putea transporta persoane in scopul turismului electoral. "Cine castiga cele mai multe voturi, sa iasa castigator, si nu prin alte mijloace", a adaugat Nica.

In Bucuresti si in zonele limitrofe s-au inregistrat zeci de sesizari privind "turismul electoral", ca urmare a unor actiuni de urmarire realizate de catre observatorii din sectiile de votare, care au apreciat ca sunt suspecte persoanele care sunt transportate cu microbuze sau autobuze si care descind in grupuri mari pentru a-si exprima optiunile.