Cei 70.000 de studenti din provincie sunt invocati ca pretext pentru marirea numarului licentelor de taxi cu 769, releva un studiu comandat de Primaria Capitalei, informeaza NewsIn.

In studiu, alaturi de studenti, ca potentiali utilizatori ai taxiurilor figureaza si persoanele din provincie aflate in interes de serviciu in Bucuresti.

Un prim studiu despre necesarul de licente de taxi, realizat in februarie 2007, prevedea un necesar de 9.500 de autorizatii, care a fost inclus intr-o hotarare a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) de anul trecut.

Ulterior, pe 25 noiembrie 2008, CGMB, la propunerea primarului general Sorin Oprescu, a aprobat suplimentarea numarului de licente cu 769.

Masura, explicata oficial prin necesarul de transport din Bucuresti, era luata la presiunea unor taximetristi independenti, care au protestat si au intrat in greva foamei in fata sediului primariei.

In prezent din cele 9.500 de licente, 3.425 sunt detinute de taximetristi independenti, iar 5.875 de societatile comerciale de profil.