Romania prezinta vineri in fata Comitetului Organizatiei Natiunilor Unite raportul de tara privind drepturile copilului. Documentul urmeaza sa arate progresele inregistrate de tara noastra in ultimii ani, intre care imbunatatirea protectiei copiilor impotriva abuzurilor, a neglijarii si a exploatarii sau facilitarea accesului la serviciile medicale.

Vor fi semnalate insa si problemele cu care se confrunta autoritatile romane, transmite Radio Romania Actualitati.

Romania nu are suficienti specialisti in domeniu si care sunt putin sustinuti de primarii localitatilor in care lucreaza. In plus, eficienta serviciilor de prevenire este destul de scazuta in Romania. Autoritatile trebuie sa rezolve si probleme precum suicidul in randul adolescentilor, sarcina la adolescente, abuzul de substante si probleme de sanatate mintala a copiilor, dar mai ales a adolescentilor.

In privinta educatiei, se doreste asigurarea, prin legea care este propusa in Parlament, asigurarea de servicii de ingrijire a copiilor pe timpul zilei atunci cand parintii sunt plecati la munca, autoritatile sa ofere de la servicii de babysitting pana la pedagogi care sa faca lectii cu copiii si specialisti care sa le si ofere o varianta pentru timpul de joaca.