Executivul a decis modificarea programului Rabla astfel incat o persoana sa poata achizitiona cate autoturisme doreste. Pana acum, nu putea fi cumparata decat o singura masina. O alta modificare este introducerea autoutilitarelor usoare pentru transport marfa de pana la 3,5 tone. "In maxim doua saptamani incepand de astazi, vor intra si autoutilitarele detinute de persoanele fizice", a precizat Nicolae Nemirschi, ministrul mediului.

Aceste prevederi se refera doar la persoanele fizice. In ceea ce priveste persoanele juridice, acestea vor putea beneficia de program in etapa a III, care va demara in septembrie. "La persoanele juridice trebuie aplicata schema de minimus. Aceasta procedura nu a facut obiectul ordonantei de astazi", a spus Nemirschi. Potrivit acestuia, trebuie obtinute o serie de avize avand in vedere ca este o schema de ajutor de stat. "In primul rand, trebuie definite numarul de unitati", a precizat Nemirschi. Schema va fi aplicata pe o perioada de trei ani, pana in 1011, pentru 60.000 de autoturisme. Aceasta masura presupune un efort bugetar de 54 de milioane de euro. Pentru primul an, cota alocata pentru persoanele juridice va fi de 10.000 de unitati.

Nemirschi a precizat ca prin programul Rabla au fost achizitionate, in doua luni si jumatate, 20% din totalul autoturismelor noi.