O alta persoana suspectata ca ar ar fi contaminata cu virusul gripei porcine (AH1N1)

a fost internata la Spitalul de Boli Infectioase din Cluj. De aceasta data este vorba despre un elev de liceu care a ajuns sambata in Romania, de la New York si care prezenta simptome de boala, informeaza Mediafax.

Pentru ca avea febra si rinoree si pentru ca venea de la New York, elevul a fost izolat intr-un salon la Spitalul de Boli Infectioase din Cluj. Medicii au trimis probele la Institutul Cantacuzino.

Prietenul tinerei de 28 de ani infectata cu virusul noii gripe a fost externat, marti. A fost externat, de asemenea, si tatal primei paciente infectate cu virusul gripal, respectiv "cazul zero", femeia de 30 de ani venita de la New York.

Restul pacientilor, respectiv femeia de 30 de ani si cei doi copii minori ai sai, precum si tanara de 28 de ani si mama acesteia raman internati in Institutul "Matei Bals".

Intre timp, directorul adjunct al Organizatiei Mondiale a Sanatatii avertizeaza ca raspandirea virusului gripei porcine in Marea Britanie, Spania, Japonia, Chile si Australia a "apropiat" lumea de nivelul maxim de alerta pandemica , 6.

Potrivit ultimului bilant dat publicitatii de OMS, gripa A(H1N1) a fost identificata in 64 de tari, iar cele mai multe cazuri au fost inregistrate in America de Nord. Laboratoarele OMS au confirmat aproape 19.000 de cazuri infectare si 117 de decese.