Presedintele comisiei pentru investigarea evenimentelor din 7 aprilie de la Chisinau sustine ca nu exista elemente concrete care sa ateste implicarea Romaniei. Afirmatiile vin sa-l contrazica pe Vladimir Voronin, care sustinea ca au fost descoperite probe concludente care demonstreaza ca Romania ar fi implicata in organizarea protestelor violente de la Chisinau, scrie Jurnal de Chisinau, citat de Mediafax.

Presedintele comisiei respective, comunistul Vladimir Turcan, prim-vicepresedinte al Parlamentului Republicii Moldova, sustine ca pana in prezent comisia nu a descoperit nimic concret, in acest moment fiind analizate rapoartele mai multor institutii de stat. Potrivit lui Turcan, comisia nu a luat inca nicio decizie pentru ca asteapta ca institutiile europene si partidele de opozitie sa-si delege reprezentantii care sa participe la lucrarile ei.

Vladimir Voronin declara in urma cu o saptamana la postul rusesc de radio Ecoul Moscovei ca "Rezultatele investigatiilor Procuraturii Generale si ale comisiei prezidentiale speciale demonstreaza participarea Romaniei in organizarea dezordinilor de la Chisinau dupa alegerile parlamentare", afirma presedintele republicii Moldova. "Mai mult, se deschid noi pagini pe care nu le-am banuit si nu le putem admite", a adaugat el, sugerand ca Romania nu putea organiza protestele de la Chisinau numai cu forte proprii.

El a aratat ca impotriva Republicii Moldova au fost folosite tehnologii electronice foarte avansate. "La 7 aprilie, cand au fost atacate simultan serverele Presedintiei si respectiv Ministerului de Interne, 80-90% dintre aceste atacuri au venit din partea Romaniei, dar au fost si din alte tari", a afirmat liderul comunist de la Chisinau. "Dar daca ne-am aminti toate revolutiile colorate, semnatura si scenariul se pare ca sunt aceleasi", a adaugat el, sugerand o complicitate occidentala.