"Ministrul Adriean Videanu nu are niciun motiv sa-si depuna mandatul. Am incredere ca justitia va fi corecta si va face ceea ce trebuie", a declarat premierul Emil Boc duminica, la Craiova. Ministrul Economiei, fost primar al Bucurestiului, este obligat prin hotarare judecatoreasca sa restituie Primariei Capitalei, alaturi de mai multi functionari, circa 5 milioane lei.

Nici poveste, e un proces pe rol in derulare in momentul de fata, a urmat calea de atac specifica. Sunt convins ca va castiga, am incredere ca justitia va fi corecta si va face ceea ce trebuie, a spus Emil Boc, la finalul unei intalniri cu democrat-liberalii doljeni.

Tot duminica, Videanu a declarat ca a fost surprins de hotararea instantei. Probabil, "instanta nu s-a uitat foarte atent in dosar", a spus fostul primar general.

Instanta a retinut doua aspecte in sarcina primarului general. Unu, probabil ca nu a fost suficient de vigilent in achizitia unui teren pentru un adapost de caini si aici comisia are responsabilitatea, conform legii, dar eu cred ca au facut in deplina legalitate. Al doilea aspect, nu a recuperat CAS-ul de la consilierii generali, in conditiile in care toate sectoarele au castigat in instanta, numai Primaria Capitalei a pierdut, asa ca va las pe dumneavoastra sa analizati. parerea mea e ca nu s-au uitat foarte atent in dosar. La dosar exista o expertiza care confirma decizia comisiei. Hotararea judecatorului a fost o surpriza si pentru mine. Vom vedea la urmatoarea instanta, a afirmat ministrul Adriean Videanu.