Carnea de porc poate fi consumata fara nicio problema in tara, a afirmat, joi, premierul Emil Boc, dupa confirmarea a trei bolnavi de gripa porcina in Romania.

"Avem situatia sub control, folosim toate procedurile standard din UE conform celor precizate de OMS si speram sa o mentinem sub control. Carnea de porc poate fi consumata, nu este nicio problema in tara, masurile de precautie la intrarea in tara, monitorizarea cazurilor suspecte si de izolare a celor care exista sunt facute, important este ca si noi, fiecare roman sa respectam regulile elementare de igiena personala pentru a preveni o eventuala extindere", a declarat primul ministru, citat de Mediafax.

Intrebat, joi, de jurnalisti, la finalul conferintei "Mediafax talks about energy", daca are in vedere convocarea comandamentului pentru situatii de urgenta in contextul aparitiei primelor cazuri de gripa porcina in tara noastra, primul ministru a precizat ca acest comandament este "in derulare" si au fost luate "toate masurile de precautie".

Ministrul Sanatatii, Ion Bazac, a anuntat ca Romania figureaza oficial, incepand de miercuri, pe lista tarilor in care virusul H1N1 a fost confirmat.