Guvernul a decis in sedinta de miercuri ca in perioada 1 mai-30 septembrie gazul necesar industriei sa fie asigurat doar din productia interna la un cost mult mai scazut pentru a sprijini industria autohtona.

"Am adoptat o Ordonanat de Urgenta prin care acordam gaze naturale mai ieftine pentru industria romaneasca", a declarat Emil Boc care a precizat ca este vorba de o masura temporara.

"Tinand cont de conditiile crizei economice, acordam gaze naturale mai ieftine pentru industria romaneasca. Pentru perioada 1 mai -30 septembrie, pentru industria romaneasca vom asigura gaz doar din productia interna, asta inseamna ca acest gaz care va fi destinat industriei producatoare de energie electrica, industriei termice, industriei chimice, va fi folosit numai din productia interna si, evident, la un cost mai scazut, cu posibilitatea de a da si pentru industria metralurgica. In acest moment, avem discutii inclusiv cu Mittal Galati sau cu Mechel pentru a-i putea sa-i sprijinim in aceasta perioada mai dificila, astfel incat sa poata beneficia de aceasta decizie a Guvernului", a declarat Boc.

Pedeapsa cu inchisoarea pentru cei care voteaza de doua ori

Guvernul a modificat miercuri, printr-o ordonanta de urgenta, legea alegerilor europarlamentare si a stabilit ca identitatea persoanelor care vor vota pe liste suplimentare va fi verficata in localitatea de domiciliu, pentru a se evita frauda electorala la alegerile programate pentru 7 iunie.

Modificarea va permite eliminarea turismului electoral, iar cei care vor incalca legea vor suporta consecintele ei... in cazul in care se voteaza in doua sectii de votare de catre aceeasi persoana, pedeapsa este inchisoarea", a subliniat premierul Boc.