Papa Benedict al XVI-lea a afirmat ca "austeritatea" si renuntarea la proprietatea materiala pot permite rezolvarea "marii probleme a saraciei". Declaratia Inaltului Pontif a fost facuta miercuri, in Piata Sfantul Petru din Vatican, relateaza AFP.

"Nu trebuie sa depindem de proprietatea materiala", a afirmat Benedict al XVI-lea.

"Saracia personala" este "un element esential al vietii monahale" dar este si un "drum de urmat pentru noi toti", a subliniat Papa. "Trebuie sa invatam renuntarea, simplitatea, austeritatea si sobrietatea" pentru ca "doar in acest fel putem construi o societate bazata pe solidaritate si putem rezolva enorma problema a saraciei", a adaugat el.

Seful Bisericii Catolice a cerut credinciosilor, de asemenea, sa "reziste tentatiei de a face din propria lor vointa prima regula a vietii".

"Tendinta Omului, dupa pacatul original, este sa faca din propria sa vointa cel mai important principiu al vietii (...) de a supune orice altceva acestei vointe", da, in acest fel, "tesutul social nu poate sa functioneze", a notat Benedict al XVI-lea, cerand "supunere in fata regulilor vietii in comun".